Prestaties

CPU-ZDe processor die ik vandaag zal gaan gebruiken is van Intel. De nieuwe Core i5 870 (ES) heeft zich bewezen door op een Asus Maximus GENE III een baseclock te halen van 220 MHz. Reden genoeg dus om deze processor te gebruiken in een poging het maximale uit het bloedsnelle geheugen van Kingston te halen.


Standaard wordt dit geheugen geklokt op 2133 MHz met timings ‘9-9-9-27’ en een Command Rate van 1T. Het voltage benodigd voor deze (reeds ongelofelijk) hoge snelheid bedraagd 1.65V.


De JEDEC specificaties zoals ze worden uitgelezen van de SPD. Het is jammer dat Kingston slechts twee X.M.P. profielen aan het geheugen heeft toegekend en niet nog een derde of vierde voor extreem strakke timings. Dit zou interessant zijn voor mensen die geen hoge baseclock kunnen halen en niet zonder al teveel moeite snel geheugen willen.

SuperPI


SuperPI: 13.744 sec.

Helaas ging het overklokken met deze modules wat minder en kan ik jullie slechts het prestatieverschil laten zien van 30 MHz. Niet iets om lang over door te praten dus je moet zelf maar even de screenshots bekijken. Het verschil van amper een seconde werd gecreëerd door een verhoging van de baseclock, geheugen- en processorsnelheid.

SuperPI: 13.354 sec.