2min Devices

Huawei Mate 20 Pro review: Android-kampioen

Biometrische beveiliging

De uitsparing in het scherm is noodzakelijk voor de verzameling sensoren die 3D Face Unlock mogelijk maakt. Hoewel de Mate 20 Pro niet de eerste Android-smartphone met gezichtsherkenning is, is het wel de eerste die – net als de iPhone X(s) – veilig genoeg is om ook smartphonebetalingen met je gezicht te verifiëren. De sensoren zijn dan ook identiek aan die van de iPhone: een frontcamera (20 MP),  infraroodcamera, dot projector, nabijheidssensor, omgevingslichtsensor en een floodlight.

3D Face Unlock werkt opvallend snel. Het toestel ontgrendelt nagenoeg altijd onmiddellijk wanneer we de smartphone voor ons gezicht brengen, ongeacht de hoek. Je krijgt het gevoel dat er niet eens vergrendeling actief is op de smartphone. Ook bij weinig licht presteert hij nog altijd uitstekend dankzij de infraroodsensor en dot projector.

 

Je krijgt het gevoel dat er niet eens vergrendeling actief is op de smartphone.

 

In het uitzonderlijke geval dat de gezichtsherkenning toch niet werkt, of wanneer de smartphone op tafel ligt, kan je terugvallen op de vingerafdruksensor. Die zit voor het eerst onder het scherm. Huawei is hiermee niet de eerste – die eer gaat naar de Vivo X21 – maar het is wel de eerste die de technologie uitrolt op deze schaal.

De sensor bevindt zich centraal iets onder de helft van het scherm en wordt aangeduid door een icoon van een vingerafdruk, zodat je weet waar je je vinger moet zetten. Staat het scherm uit, dan volstaat een korte tik om het icoon te doen oplichten. De sensor onder het scherm is minder snel en vraagt wel wat gewenning in vergelijking met een gewoon exemplaar. Je moet een beetje druk zetten op het scherm om goed te registreren. Wij geven de voorkeur aan 3D Face Unlock, maar zijn blij dat de vingerafdruksensor er ook nog altijd is om op terug te vallen, in tegenstelling tot bij de iPhone Xs.