3min

Uiterlijk & specificaties

De HTC Touch 2 wordt eigenlijk geleverd als een klein toestelletje – en dat is het eigenlijk ook. Het toestel is lekker compact, dus het is geen probleem om hem in je broekzak – of voor vrouwen – in een te kleine handtas te proppen. De Touch 2 moet dus altijd wel een oplossing bieden.

Algemene uitstraling


Het toestel is natuurlijk niet gemaakt voor een diehard telefoongebruiker en blinkt dus vooral uit in eenvoud. Ook qua design, toch biedt HTC wel typische extraatjes hierin. Zo is de zoombalk, bekend van de Touch Pro 2 en de Touch Diamond 2, ook hier weer vertegenwoordigt. Daar staat dan tegenover dat het toestel in ieder geval geen multitouch heeft. Op zich ook niet zo gek, de prijs is er ook niet naar.


Met een beelddiagonaal van 2,8 inch is het zeker niet het grootste scherm dat HTC ooit op een GSM heeft meegeleverd en dat valt ook op. Door de grootte van het scherm valt mij voornamelijk op dat het toestel in ieder geval niet gemaakt is om lang op te werken als echte smartphone. Hiervoor is het scherm toch te klein. De resolutie is hiervoor ook te klein, de schermgrootte weet in ieder geval niet te overtuigen.

Maar HTC wil ook geen echte smartphone-ervaring losweken met dit toestel. Het moet eerder een lekker toestelletje zijn die de mogelijkheden wel biedt. Toch durf ik mijn twijfel te uiten bij deze strategie. HTC staat bekend als een merk met kwalitatief goede smartphones en vervolgens brengen ze iets uit met een kleiner scherm. Zelfde functionaliteit, echter moet men inboeten op de specificaties. Ik heb er toch gemengde gevoelens bij.


Aan de ene kant is het een goede stap, HTC wordt zo wel voor iedereen toegankelijk. Daarnaast durf ik toch in twijfel te trekken of HTC wel voor iedereen is weggelegd. Wat in ieder geval opvalt is dat het scherm wat klein is, hoe zich dat verhoudt op alledaags gebruik komen we later nog op terug.

Uiterlijk


Het toestel is zilver en met zwart afgewerkt. De achterkant is clean en volledig zilver, terwijl de voorkant juist zwart is met een zilveren rand. Bovenaan is nog het HTC-logo terug te vinden en ik moet zeggen dat mijn algemene indruk van het toestel eigenlijk zeer positief is. Ik vind het toestel, qua uiterlijk, echt mooi.

Aan de zijkanten vinden we nog een volumebalk, een slot om snel de MicroSD-kaart te verwisselen en aan de andere kant de stylus. Die is dus nog steeds benodigd om Windows Mobile 6.5 goed te bedienen.


Qua knoppen is het toestel uitgerust met diverse knoppen die een Windows Mobile-toestel normaal niet heeft. Windows Mobile 6.5 kan namelijk overweg met meerdere knoppen. Zo is er nu een knop om direct het menu in te gaan (De Windows-toets), een knop om terug naar huis te gaan (De Home-toets), om een stap terug te gaan (De Back-toets) en uiteraard is de ophang- en opneem-toets weer vertegenwoordigt.

Boven de knoppen is de zoekbalk gepositioneerd, die ervoor zorgt dat je gemakkelijk en snel ergens op in kan zoomen, zonder dat je hiervoor in de software hoeft te zijn. Een zeer handige extra aan een toestel, die HTC al eerder gebruikt heeft bij diverse toestellen. Zo had ook de Touch Diamond 2 en de Touch Pro 2 een dergelijke balk.


Specificaties


Onderdeel Omschrijving
Processor Qualcomm MSM7225
Kloksnelheid processor 528 Mhz
Besturingssysteem Windows Mobile 6.5
Externe opslag Niet meegeleverd, Micro-SD tot 32gb
RAM 256 MB
Interne opslag 512 mb
Afmetingen 104 X 55 X 12.9 mm
Gewicht 110 g (inclusief batterij)
Scherm 2,8-inch touchscreen
Resolutie scherm 240×320 pixels
Netwerken HSDPA 7.2Mbps / HSUPA 5.76Mbps (900 / 1700/ 2100MHz)
EDGE / GPRS (850/ 900/1800/1900)
Interface TouchFlo
GPS A-GPS
Bluetooth Bluetooth 2.1
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort, headphone-jack
Primaire camera 3.2 megapixel
Secundaire camera N.V.T.
Audio Ingebouwde microfoon, speaker.
Batterij Li-ion 1100 mAh.
Spreektijd 440 minuten
Standby-tijd 370 uur