1 min

Conclusie

De Touch2 is het eerste toestel met Windows Mobile 6.5. Persoonlijk ben ik toch blij dat HTC ook over dit toestel gewoon zijn eigen interface gezet heeft, want die bevalt toch beter. Dat komt voornamelijk omdat de vernieuwingen en verbeteringen in Windows Mobile 6.5 niet weten te overtuigen, iets wat Ballmer eigenlijk al voorspeld had.

De nieuwe Windows Phone-diensten bevallen mij wel goed. Ik ben erg blij dat MyPhone degelijke functionaliteit biedt, die gratis aangeboden wordt. De premium-functies zijn vervolgens tegen betaling erbij te verkrijgen. Een prima insteek van Microsoft en MyPhone en is dan ook goed uitgewerkt. Marketplace noem ik expres niet, omdat dit, door gebrek aan applicaties, toch nog niet goed uit de verf is gekomen. Ik denk echter wel dat het zeker potentie heeft, Microsoft had er echter wel rekening mee mogen houden dat applicatie-stores ook bij lancering al gevuld moeten zijn. Iets wat nu absoluut niet het geval is.

HTC zet ook met deze telefoon weer een degelijk toestel neer, waarmee je nog zou kunnen twisten over de schermresolutie. Echter, de prijs is prima in orde en de degelijkheid van het toestel is ook prima. Windows Mobile 6.5 blijft toch tegenvallen, mede omdat Microsoft er alles aan gedaan heeft om op gelijke voet te komen maar niets nieuws introduceert. Een gemiste kans, Microsoft heeft nu enkel diensten geïntroduceerd die concurrenten al tijden bieden.
4.0
  • prijs;
  • mooi toestel;
  • TouchFlo toch nog verbeterd.
  • Windows Mobile blijft tegenvallen;
  • resolutie kan nadelig zijn;
  • Applicatiestore nog volledig leeg.