2min

Tags in dit artikel

Interface

De interface van GeeXBoX laat te wensen over, hij heeft een raar lettertype en een rare achtergrond. Daar begint het al mee, maar kan de interface ons verder bekoren?

Gemis aan libraries


Eigenlijk kan je dit antwoord al afleiden uit voorgaande pagina’s. Nee, dit lukt niet. Dat komt vooral omdat er geen mogelijkheid is om libraries aan te maken en je moet handmatig door je bestanden bladeren. De bestanden worden gewoon gegroepeerd door middel van mappen en diverse harde-schijven, meer is er tot op heden niet mogelijk.

Wanneer je door de bestanden heen bladert valt het op dat door het lettertype de structuur onoverzichtelijk en zelfs irriterend wordt. Het ziet er allemaal wel leuk en speels uit, maar het gaat na verloop van tijd irriteren. De functionaliteit (die overigens ook maar beperkt aanwezig is) sneeuwt onder en op die manier is de interface in onze ogen eigenlijk waardeloos.

Daarnaast valt ons op dat men geen muis-ondersteuning heeft toegevoegd. Wanneer je door het menu bladert zul je het toetsenbord moeten gebruiken, ook als je een film wilt pauzeren of dergelijk ben je aangewezen op het toetsenbord. Er is namelijk geen ondersteuning voor de muis, wat toch jammer is.


Geen mogelijkheden tot wijzigen


Het is niet mogelijk om de skins simpel aan te passen, door middel van een theme-optie of dergelijk. Dat is ook een gemis, aangezien je zeker deze interface graag zou willen vervangen door een betere. Je kan overigens wel je wallpaper wijzigen.

Wat overigens niet wegneemt dat het totaal onmogelijk is. GeeXBoX is een media-center dat volledig open is, waarmee je dus zelf ook in de broncode kan kijken en zo de interface aan kan passen. Hiervoor is echter wel een hoop kennis van zaken benodigd en die zal menig gebruiker niet hebben. Een gemis dus.

Table of contents