2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Eerste indruk


Mijn eerste indruk van Saw is dat het een behoorlijk heftige game is, wat niet verrassend is als je de films kent. De films van Saw hebben behoorlijk heftige, schokkende scenes. Daardoor zijn mijn verwachtingen ook dat het een game zou zijn waarin je deze heftige scenes ook moest naspelen. Mijn verwachtingen kloppen ook, doordat ik al bij de eerste scene een soort van puzzel moest doen zodat mijn hoofd niet in elkaar werd geperst. Mijn eerste indruk van het grafische gedeelte was goed. Het geluid klinkt ook erg goed, en komt indrukwekkend over. Hierdoor heeft het spel mij een goede eerste indruk achtergelaten.


Verhaal


Jij speelt David Tapp, een detective afkomstig uit Saw 1. David wordt wakker in een oud gekkenhuis. The Jigsaw Killer heeft jou gevangen genomen en een sleutel in je lichaam gestopt. Het is de bedoeling dat je uit het gekkenhuis weet te ontsnappen, waar The Jigsaw Killer een spel van maakt.

Bij de eerste missie zit je met een soort helm op je hoofd die steeds verder dicht gaat tenzij je de sleutel hebt. Op de tv die voor je neus staat is The Jigsaw Killer te zien, hij vertelt dat het een spel is en dat David het spel moet winnen om te overleven. Je moet dus zo snel mogelijk de helm af zien te krijgen. Dit fragment komt na een minuut of veertig ook voor in de film. Het spel is gebaseerd op het eerste deel van Saw, maar loopt niet synchroon met het verhaal van de film. De momenten zijn een beetje door elkaar gehusseld en daaruit rolt een leuk verhaal.