Inleiding

De Amerikaanse fabrikant Turtle Beach is met name bekend van de geluidskaarten die het produceert, maar het bedrijf maakt daarnaast ook gaming headphones. Dat heeft mede te maken met het feit dat de headsets niet standaard geleverd worden in Nederland. Maar na lang wachten heb ik er toch een te pakken kunnen krijgen. Deze headset, de Ear Force X4, is speciaal gemaakt voor de Xbox 360. Helaas geldt voor de gaming headphones van Turtle Beach dat je er een beetje voor moet sparen, want de adviesprijs bedraagt 169,95 euro.

De leverancier van het product levert voor de X4 headset ook een stekkerplug mee om deze te kunnen aansluiten op ons elektranet, omdat het product niet standaard in Nederland verkrijgbaar is heeft deze een Engelse stekker.

Zoals de naam van de Ear Force X4 doet vermoeden, zijn er eerder headsets uitgekomen in de Ear Force-serie. Van de X3 zijn er twee versies gemaakt en ook van de X4 is er een geüpdate versie die Dolby Surround 7.1 ondersteunt. In deze review kijken we echter naar de originele X4.