Inleiding

Cooler master heeft ons een van hun nieuwste producten toegestuurd.
We kennen Cooler Master van hun behuizingen, voedingen en koelers.
Van de laatste categorie gaan wij er vandaag een testen. Het betreft de Cooler Master Vortex Plus. Cooler Master heeft een groot assortiment, voegt deze koeler daar iets aan toe? Op het eerste gezicht ziet de Vortex Plus er niet speciaal uit. Een redelijk simpel ontwerp kunnen we zelfs stellen. Maar dit hoeft natuurlijk niks te zeggen over de kwaliteiten van deze koeler.

Cooler Master


Cooler Master is een bedrijf dat zich richt op het maken van computeronderdelen. De oprichting vond zeven jaar geleden plaats, in 2001. Het bedrijf produceert verschillende soorten producten waaronder behuizingen, koelers en voedingen. Echter houdt de onderneming zich ook bezig met het maken van vele accessoires op het gebied van computers.

Naar eigen zeggen vindt het bedrijf het belangrijk om innovatief te zijn. Dat staat dan ook centraal in het beleid. Cooler Master streeft naar producten die zowel op het gebied van prestaties als kwaliteit steeds beter worden. Dat resulteert dan ook in een relatief groot assortiment.

Het design van de producten staat ook hoog in het vaandel bij Cooler Master. Buiten de prestaties om is het bedrijf ook van mening dat het belangrijk is om op de smaak van de consument in te spelen. Naar mijn mening valt dit ook terug te zien in het design van de producten van Cooler Master.

De verpakking

De Cooler Master Vortex Plus wordt geleverd in een compacte maar leuk vormgegeven doos. Waarvan een hele kant van de doos besteed is aan de specificaties, iets wat handig is voor in de winkel.