1 min

Tags in dit artikel

Inleiding

Toen ik de Sonos S5 voor het eerst zag dacht ik meteen aan een iPod dock. Je kan er inderdaad je iPod op aansluiten, maar niet op de gebruikelijke manier. En de S5 is veel meer dan dat.


Het is namelijk een Multi-Room Systeem zoals Sonos dat noemt. Dit houdt in dat je "Zoneplayers" in verschillende kamers kan zetten en allemaal apart of samen met een afstandbediening of pc kan aansturen.

Sonos

Sonos is in 2002 opgericht door John MacFarlane. Het bedrijft telt ongeveer 150 werknemers en is gevestigd in Santa Barbara, CA.

Sonos is naar eigen zeggen de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze Multi-Room muzieksystemen voor het afspelen van digitale muziek. Het Sonos Multi-Room Music System is het eerste draadloze multi-room muzieksysteem dat gebruikers in staat stelt overal in en om het huis muziek te beluisteren – te bedienen met één afstandsbediening. Het Sonos Multi-Room Music System speelt de muziek die op een computer of externe harde schijf is opgeslagen af. Daarnaast is het muzieksysteem voorgeprogrammeerd met duizenden gratis internetradiostations en biedt het toegang tot Deezer Radio. Het meermaals bekroonde Sonos Multi-Room Music System wordt via vierduizend retailers in meer dan zestig landen over de gehele wereld verkocht, of direct via www.sonos.com.