Interieur en inbouw

Als de zijpanelen ontdaan worden van de behuizing treffen we aan de binnenkant de zwarte kleur aan die ook aan de buitenkant gebruikt is. Dezelfde glans over het staal die we eerder aantroffen aan de buitenkant van de behuizing is hier eveneens weer terug te vinden. Tevens zien we nu dat een aantal andere onderdelen, voor bijvoorbeeld de bevestiging van hardware, rood/oranje van kleur is.

Cable Management


Op het gebied van cable management heeft de kast in de constructie een groot aantal mogelijkheden om tie-wraps vast te maken. Bij de 3,5 inch drive bays zijn er eveneens een groot aantal gaten terug te vinden waardoor bijvoorbeeld SATA-kabels makkelijk aan elkaar gebundeld kunnen worden.

Het is daarentegen wel jammer dat er geen gebruik is gemaakt van grote gaten die uitgerust zijn met rubber om de kabels op hun plek te houden. Op die manier hadden de kabels verwerkt kunnen worden achter het moederbord. Hoewel de kabels nu wel gebundeld kunnen worden zijn ze toch meer zichtbaar dan wanneer ze achter het moederbord verwerkt waren.
Uitsparing


Thermaltake heeft gekozen voor een uitsparing in de tray van het moederbord. Deze uitsparing zich bevindt rondom de positie van de meeste sockets. Door deze uitsparing wordt de backplate van een koeler een stuk toegankelijker. Alleen het rechter zijpaneel moet gedemonteerd worden om bij de backplate van de koeler te kunnen komen. Dat houdt dus in dat het moederbord niet eerst losgeschroefd hoeft te worden. De uitsparing is aardig lang, maar niet enorm breed. Wellicht zou dit problemen kunnen gaan geven op een aantal moederborden.Voeding


In de V9 BlacX Edition wordt de voeding onderin de behuizing geplaatst. De voeding rust daar op twee verhoogde gedeeltes met puntige rubberen strips en op twee verhoogde stukken staal vanuit de constructie. Het is jammer dat er niet gebruik is gemaakt van vier verhoogde gedeeltes met cirkelvormige rubberen strips om resonantie beter tegen te gaan.Drive bays en uitbreidingssloten


Op het gebied van drive bays scoort de Thermaltake goed. In totaal zijn er tien drive bays aanwezig, waarvan drie 5,25 inch drive bays en zeven 3,5 inch drive bays. Van deze zeven 3,5 inch drive bays zijn er ook twee vanaf de voorkant benaderbaar. Het Dual Bay Docking Station zorgt in principe voor nog eens twee extra drive bays (zowel 2,5 inch als 3,5 inch).

De onderdelen waarmee apparatuur bevestigd wordt in de drive bays is eenvoudig in gebruik en kwalitatief prima in orde. De bevestigingsonderdelen worden op de zogenaamde ‘tool-less’ manier geïnstalleerd en er hoeft dus geen schroevendraaier om de hoek te komen kijken. Door aan een knop te draaien kan het bevestigingsonderdeel de apparatuur bevestigen aan de constructie van de behuizing en de symbool op dit bevestigingsonderdeel geeft aan of deze los of vast zit. Deze manier van installeren geldt voor zowel de 3,5 inch als de 5,25 inch drive bays.De uitbreidingssloten worden op een andere manier losgemaakt. Hier dient de hendel eerst omhoog te worden gedrukt. Vervolgens moet deze hendel naar links worden geschoven waardoor het uitsteeksel uit het gaatje schiet. Het metaal voor het uitbreidingsslot kan dan verwijderd worden wanneer dit voor de eerste keer gebeurd. Dat is wel jammer, want wanneer een uitbreidingsslot niet meer gebruikt wordt blijft er aan de achterkant van de behuizing een “gapend gat” over. Het zou mooier geweest zijn wanneer de afdekplaatjes weer opnieuw bevestigd zouden kunnen worden. Wanneer de hendel bevestigd wordt aan een uitbreidingskaart verloopt het proces in tegenovergestelde richting. Dat houdt dus in dat de hendel naar rechts moet worden geschoven en vervolgens naar beneden moet worden gedrukt.Inbouwen


Het inbouwen van hardware in de V9 BlacX Edition heeft geen problemen opgeleverd. Het grootste gedeelte van de installatie wijst zich vanzelf en komt dan ook overeen met de installatie van hardware in andere behuizingen.

Tijdens het installeren ben ik overigens niet tegen scherpe uitstekende onderdelen aangelopen.