2min Devices

Review: Synology DiskStation DS411j

Het uiterlijk en de specificaties

Het uiterlijk van de NAS is vrij simpel en anders dan we gewend zijn. Meestal zijn de NAS servers van Synology in zijn geheel zwart met weinig poespas. Deze keer heeft Synology ervoor gekozen de voorkant wit te maken en de zijkanten zijn van aluminium. Het bedieningspaneel is dan wel weer zwart gekleurd. Persoonlijk vind ik het design van de Synology niet echt mooi, ze zullen er in mijn optiek geen prijzen mee gaan winnen. Gelukkig is het een NAS en die hoeft qua design ook niet mooi te zijn.

Als we kijken naar het bedieningspaneel dan zien we dat de aan en uit knop in het midden zit op en goed bereikbare plek. Ook zit er een Status en een LAN lampje in het paneel verwerkt en natuurlijk hebben alle vier de harde schijven elk een eigen lampje waarbij je kan zien of dat deze actief zijn of dat er wellicht een probleem mee is.

Review: Synology DiskStation DS411j

Synology DiskStation DS411j
CPU-klokfrequentie 1.2 GHz.
Geheugen DDR2 128MB
Interne harde schijven 3,5" x 4 of 2.5" x 4
Externe Harde schijven 2x USB 2.0
Afmetingen (HxBxD) 168mm x 184mm x 230mm
Gewicht 2,23kg
LAN 1x Gigabit
Ventilator(s) 2X (80mm x 80mm)
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties


Specificaties


Als we wat beter gaan kijken naar de specificaties dan valt er weinig op aan te merken. We hoeven met deze 1,2 Ghz processor in elk geval niet bang te zijn voor een trage interface. Zoals je ziet is het een 4-bay NAS dus dit model is meer geschikt voor het MKB dan voor de consument. Gelukkig laat Synology de consument niet in de steek en is er dus ook en 2-bay en 1-bay versie welke wel gericht is op de consument.

In totaal is het mogelijk om met dit 4-bay model 14 TB aan ruimte te krijgen. Dit is dan eventueel ook nog uit te breiden met bijvoorbeeld een externe harde schijf die je op een van de beschikbare USB-poorten kan aansluiten. Ook de afmetingen van het apparaat zijn binnen de perken gebleven, je kan deze NAS gemakkelijk ergens plaatsen, bijvoorbeeld op een kast of onderin de meterkast.

Review: Synology DiskStation DS411j