2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Synology heeft weer een nieuwe reeks NAS-apparaten op de markt gezet. Wij testen in dit artikel de Synology DiskStation DS712+, die in principe op de zakelijke markt is gericht, om specifieker te zijn gaat het dan om de kleine en middelgrote bedrijven. De toespitsing op deze markt kan je voornamelijk terugvinden in extra features als een dubbele LAN-poort om het verkeer te splitsen over twee lijnen of de aanwezigheid van uitneembare drivebays.

Synology heeft de DS712+ voorzien van de DiskStation Manager-software die je kan aanspreken vanuit je browser. Met deze software kan je een groot scala aan functies in- en uitschakelen of wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een MediaServer, een centrale iTunes-server of een bestandssysteem.De DS712+ is voorzien van een dubbele bay waarin je dus in totaal twee harde schijven kwijt kan. De DS712+ ondersteunt volgens de specificaties maximaal tweemaal een harde schijf met een opslag van 3 terabyte, dus in totaal 6 TB. Dit is voor een middelgroot bedrijf wellicht nog aan de krappe kant en daarom kan je ook nog maximaal drie externe schijven via USB 2.0 en één schijf via eSata aansluiten. Mocht je dan uiteindelijk nóg niet uit komen of wil je de dataopslag liever beter beschermen – er zit immers niet voor niets een slot op de bays – dan kan je de DS712+ in een later stadium ook makkelijk koppelen met de Synology DX510, waarmee je nog eens vijf bays toevoegt aan je netwerkopslag.

De Synology DX712+ is op het moment van schrijven te verkrijgen voor ongeveer 420 euro en wordt slechts in één uitvoering geleverd, namelijk in het zwart. Overigens heb je er dan nog geen harde schijven bij. Daar zal je in deze barre tijden toch écht zelf voor moeten zorgen. Synology levert drie jaar fabrieksgarantie met dit apparaat.