4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Buitenkant

Aan de buitenkant van de Graphite 600T vallen de afmetingen vrij snel op. Erg hoog is de behuizing niet voor een mid-tower, maar de behuizing is daarentegen wel erg breed. De behuizing meet in de breedte namelijk zo’n 26,5 cm waardoor erg hoge CPU-koelers zonder moeite geinstalleerd kunnen worden. De buitenkant van de behuizing is geheel in het zwart/grijs gehuld. Sommige onderdelen verschillen lichtelijk van kleur.

Over de gehele linie genomen is de behuizing zeer degelijk gebouwd en het gebruikte materiaal is ook van een goede kwaliteit.

Voorkant

Op de voorkant prijkt onderaan het paneel het logo van Corsair. Dit logo is omringd met ventilatiegaten die het grootste gedeelte van de voorkant daarmee opvullen. Aan de structuur van de voorkant is te zien dat er is plaats voor vier 5,25 inch drive bays. Tevens zien we een scheiding in het paneel tussen de drive bays en de ventilator. Deze scheiding wordt gebruikt om een gedeelte van de ventilatiegaten van het voorpaneel te demonteren om zo beter bij de ventilator te kunnen om deze onder andere makkelijker schoon te maken.





Zijkanten

Wanneer we een blik werpen op de zijkanten van de behuizing, dan zien we dat we onderaan ook een gedeelte van de voet kunnen zien van de behuizing, welke zichtbaar is in het midden.

De beide zijpanelen zijn niet uitgerust met een mogelijkheid om ventilatoren te installeren. Wel opmerkelijk is de manier waarop de zijpanelen van de behuizing ontdaan kunnen worden. Dit gaat volledig zonder gereedschap. Bovenaan het zijpaneel zijn twee handvaten geplaatst die alleen naar beneden gedrukt moeten worden om het zijpaneel los te maken.

Bij het wederom vastzetten van de zijpanelen zijn de handvaten niet nodig. Het zijpaneel moet onderaan goed aansluiten op de onderkant van de behuizing (onder een hoek van zo’n 45 graden beginnen) en vervolgens kan het zijpaneel omhoog worden gehaald waardoor het zijpaneel zich automatisch bevestigd en de handvaten zichzelf omhoog verplaatsen.



Bovenkant

Op de bovenkant van de Graphite 600T vinden we de aansluitingen die de de behuizing van connectiviteit voorziet. Hier heeft Corsair gekozen voor zowel USB 2.0 als USB 3.0-aansluitingen. Er zijn vier USB 2.0-aansluitingen aanwezig en één USB 3.0-aansluiting. Jammer aan deze USB 3.0-aansluiting is het feit dat de kabel volledig zichtbaar is van buitenaf, aangezien deze buiten de behuizing op het I/O-paneel aangesloten dient te worden. Verder is er een Firewire-aansluiting aanwezig, een statusindicator voor het systeem, HD Audio-uitgangen en een draaiknop, die overigens zeer soepel draait, om de snelheid aan te passen van de ventilatoren in het systeem. Deze fancontroller kan maximaal vier ventilatoren aansturen. Boven deze aansluitingen bevinden zich respectievelijk links en rechts de aan- en uitzetknop en de knop om het systeem te resetten.





Boven het connectiviteitsgebeuren zijn er wederom ventilatiegaten aangebracht. Naar het midden toe wordt de dekking van deze ventilatiegaten groter en richting het einde wordt het geheel weer smaller. Dit paneel met ventilatiegaten kan overigens met behulp van drukknoppen ook los worden gemaakt zodat er wederom een goede toegankelijkheid is naar de ventilator. Echter kan er hierdoor ook een 240 mm radiator geplaatst worden, maar de 200 mm ventilator die hier geplaatst is moet dan wel weggehaald worden. Echter is de ruimte wel beperkt voor een 240 mm radiator en bij de plaatsing daarvan kan dit problemen op gaan leveren met CPU-koelers. De kans dat er problemen gaat optreden is voornamelijk groot bij push/pull-opstellingen. Tevens is er aan de bovenkant een slot aanwezig waarmee het linkerzijpaneel niet los kan worden gemaakt indien dat gewenst is.





Achterkant

De achterkant biedt allereerst plaats aan het I/O-paneel aan de linkerkant. Ventilatiegaten bevinden zich hiernaast waarachter zich een ventilator schuilt. Meer naar onderen toe bevinden zich de acht uitbreidingssloten en twee gaten met rubberen afdekringen die gebruikt kunnen worden om de slangen van een waterkoelingssysteem naar buiten te geleiden. Steeds gebruikelijker wordt het onderaan plaatsen van voedingen in behuizingen. De Graphite 600T is geen uitzondering op de regel, want ook hier wordt de voeding onderin geplaatst.



Onderkant

Aan de onderkant van de behuizing is een stoffilter voor de voeding aanwezig dat eenvoudig weggehaald kan worden om het filter schoon te maken. Verder rust de behuizing op twee rechthoekige voeten van plastic die in het midden van de behuizing zijn geplaatst en die uitgerust zijn met rubberen strips om meer weerstand te bieden en het geheel stabieler te laten staan.