1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

De behuizing in het kort


Vandaag gaan we de NZXT Phantom onder de loep nemen, het is één van de grotere behuizingen uit het huidige assortiment van NZXT. De fabrikant heeft de laatste tijd verscheidene behuizingen uitgebracht, waarbij de Phantom toe behoort aan de Crafted Series van NZXT. Naast deze serie heeft NZXT ook nog de Classis Series.

Met de Phantom richt NZXT zich met name op gamers en naar eigen zeggen op mensen die de voorkeur geven aan behuizingen met een uniek uiterlijk. Dat is ook terug te zien aan de aanwezige features en het uiterlijk van de behuizing. Ondergetekende heeft een soortgelijk ontwerp nog niet eerder aangetroffen.

De Phantom is een Full Tower behuizing. Het is mogelijk om verschillende soorten moederborden te installeren in de behuizing. De Phantom is geschikt voor de volgende zogenaamde form factors: E-ATX, ATX, MICRO-ATX en BABY AT. We missen hier dus helaas wel de mogelijkheid tot het installeren van bijvoorbeeld mini-ITX maar dat is natuurlijk ook niet nodig in zo’n grote behuizing, al wordt deze form factor in verscheidene Full Tower behuizingen in dit segment wel ondersteund.

Op het moment van schrijven is de behuizing in Nederland verkrijgbaar voor een prijs die varieert tussen de 130 en 140 euro.