4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Binnenkant

Wanneer de behuizing ontdaan wordt van de zijpanelen valt als eerste op dat ook de binnenkant van de behuizing in het zwart is gespoten. Zo vormt het meer een geheel met de buitenkant van de behuizing.

Cable Management


Wanneer er verder gekeken wordt dan de kleur van de binnenkant valt meteen op wat Corsair aan Cable Management heeft gedaan. In de constructie waar het moederbord op rust is maar liefst een totaal van acht gaten aanwezig die met rubber uitgerust zijn en de kabels centreren. Dit rubber zit stevig op zijn plek in tegenstelling tot sommige andere behuizingen waar dit niet het geval is. Hierdoor blijft het rubber goed zitten. De gaten zijn dusdanig geplaatst dat er in ieder gedeelte van de behuizing genoeg ruimte is om de kabels achter het moederbord langs te laten leiden. Zo is er achter de 3,5 inch drive bays ook een gat aanwezig om de kabels weg te werken.



Bovendien zijn er ook nog een aantal losse gaten aangebracht in het materiaal voor eventuele grotere kabels. Vooral handig is het gat in de linkerbovenhoek bij de uitsparing van het moederbord-tray. Dit is namelijk een uitstekend gat voor de voedingskabel van de processor. Wellicht heb je wel eens meegemaakt dat zo’n optie niet aanwezig is bij behuizingen waardoor de kabels van bepaalde voedingen toch te kort zijn voor die andere gaten en waardoor je gedwongen bent om de kabel toch grotendeels zichtbaar te laten.

Verder zijn er nog een aantal plaatsen in de behuizing aanwezig waarop tie-wraps aangebracht kunnen worden om de kabels bij elkaar te houden.

De Graphite 600T heeft in tegenstelling tot de Obsidian-serie dus een kleiner aantal gaten afgedekt met rubber. Tevens is er geen gescheiden ruimte voor de voeding waar dat bij de Obsidian 700D- en 800D wel het geval is.



Uitsparing in moederbord-tray


Corsair heeft de Graphite 600T ook uitgerust met een uitsparing in het moederbord-tray om meer toegankelijkheid te creëren voor het bevestigen en demonteren van koelers. Op deze manier is de gebruiker niet genoodzaakt om eerst het gehele moederbord te verwijderen alvorens bij de backplate van de koeler te kunnen.

De uitsparing is relatief lang en breed waardoor deze groot genoeg is om overal bij te kunnen.





Voeding


Het plaatsen van de voeding in deze behuizing dient onderin te gebeuren. Hier rust de voeding op een aantal verhoogde gedeelten in het staal die overigens niet zijn uitgerust met rubber. Hierdoor worden trillingen minder goed opgevangen waardoor er resonantie kan ontstaan afhankelijk van de situatie.

Meer richting het midden van de behuizing zijn klemmen aanwezig die de voeding ook meer stabiliteit meegeven. Bovendien kunnen deze klemmen verschoven worden met een schuivend systeem dat met duimschroeven wordt bevestigd. Hierdoor kunnen voedingen met verschillende lengtes gemonteerd worden.

Drive bays en uitbreidingskaarten


Allereerst werpen we een blik op de 5,25 inch drive bays. Voordat deze apparatuur bevestigd kan worden dient eerst het afdekplaatje verwijderd te worden en daarna kan de apparatuur in de behuizing worden geschoven. Met behulp van een bevestigingssysteem dat in de praktijk neerkomt op drukken en verschuiven wordt de apparatuur daadwerkelijk bevestigd aan de behuizing.





De 3,5 inch drive bays kunnen eveneens gebruikt worden als 2,5 inch drive bays. Met behulp van trays, waar de harde schijf of SDD in bevestigd dient te worden, wordt er plaatsgemaakt voor deze apparatuur. Deze trays kunnen vervolgens in de daarvoor bestemde posities worden geschoven waardoor ze zich vervolgens zelf vastklikken aan de behuizing.

Erg fijn en ook handig aan de 2,5/3,5 inch drive bays is het feit dat de bovenste drie bays volledig uit de behuizing gehaald kunnen worden. Deze bovenste drie bays kunnen overigens ook naast de onderste drie drive bays geplaatst worden op een iets lager niveau. Wanneer er bovenaan ruimte wordt gemaakt door de drive bays te verwijderen dan houdt dit in dat er lange grafische kaarten geplaatst kunnen worden. Bovendien verbeterd het de airflow in de behuizing.



Dat is iets waar Corsair in een standaardsituatie overigens ook al rekening mee heeft gehouden, want de drive bays staan namelijk op een verhoogd voetstuk en daardoor zijn ze precies voor de ventilator gepositioneerd. Echter, wanneer de bovenste drive bays naast de onderste drive bays geplaatst worden is er wel erg weinig ruimte over voor de kabels van de voeding. Dit kan problemen op gaan leveren met kabels die niet al te flexibel zijn. Overigens is het niet mogelijk om het geheel zo te plaatsen wanneer er al gebruik is gemaakt van de mogelijkheid om de ruimte voor de voeding te verlengen.

De uitbreidingskaarten worden op traditionele wijze gemonteerd. Met behulp van duimschroeven, die ook nog steeds vastgeschroefd kunnen worden met een schroevendraaier, worden uitbreidingskaarten bevestigd aan de behuizing.

Inbouwen


Tijdens het inbouwen van hardware in de Graphite 600T werd er verder niet tegen grote obstakels aangelopen. Het grootste gedeelte van de installatie (met uitzondering van specifieke systemen voor bijvoorbeeld drive bays) wijst zich vanzelf en komt dan ook overeen met de installatie van hardware in andere behuizingen. Onderdelen in de behuizing die uitsteken waaraan iemand zich zou kunnen snijden komen tijdens de installatie bij normaal gebruik niet voor.