2min

Prestaties

Volgens de onafhankelijke testen van AV-test, uitgevoerd met Windows 10, scoort G Data niet als beste beveiligingsproduct, geen uitstekend maar gewoon een goedje, waar het gaat om het beveiligen van pc’s.

Uit testen komt naar voren dat de beveiligingssoftware serieuze steken laat vallen op het gebied van prestaties. Op Windows 7-systemen is een meting gedaan waaruit blijkt dat G Data zorgt voor een gemiddelde vertraging van 8 seconden op het systeem, gemiddeld is onder alle beveiligingsproducten slechts drie seconden. Hier scoort G Data dan ook het allerslechtst op.Dan de bescherming, G Data houdt gemiddeld genomen wel voldoende 0-day aanvallen en nieuwe malware tegen. Maar dit schommelt nogal van maand tot maand. Zo behaalde G Data in september 2015 een score van 95,1 procent in het tegenhouden van zero-day aanvallen, terwijl dat in oktober werd verhoogt naar 98,3 procent. Bekende malware werd in september voor 100 procent geblokkeerd en in oktober voor 99,8 procent.


Met de gebruiksvriendelijkheid van de G Data-software zit het wel snor. Daar scoort G Data de hoogste score van omgerekend een 10.