2min

Introductie

De fabrikanten van antivirussoftware zijn al een tijdje afgestapt van het meegeven van het jaartal aan de laatste versie van hun beveiligingssoftware. Moderne beveiligingssoftware heeft nu vrij generieke namen als "Internet Security" en "Total Protection". Maar omdat de fabrikanten nog wel jaarlijks de software aanpassen en de functies, gebruikerservaring en veiligheid wijzigt, is het interessant om de nieuwste versie van de beveiligingsproducten eens onder de loep te nemen. In deze review kijken we gedetailleerd naar G Data Internet Security (2016).

Dit antimalware-pakket omvat onder meer bescherming tegen keyloggers, virussen, trojaanse paarden en andere malware en daarnaast biedt het instrumenten zoals een firewall, kinderbeveiliging, spamfilter, het veilig gebruik van USB-sticks en het zogenoemde updatebeheer. Eigenlijk biedt G Data Internet Security alles waar moderne beveiligingssoftware (ook van andere fabrikanten) aan hoort te voldoen.

Keuze


Wie G Data overweegt aan te schaffen, kan kiezen uit diverse consumenten- en zakelijke pakketten. Er is het eenvoudige G Data Antivirus, dat is de meest uitgeklede versie. Daarnaast heb je het uitgebreidere Internet Security-pakket en het Total Protection-pakket. Deze laatste biedt ook mogelijkheden om data te versleutelen en browsergegevens en tijdelijke bestanden te verwijderen zodat de informatie in die bestanden niet in handen van kwaadwillenden kan vallen. Voor zakelijke gebruikers is er G Data endpoint protection.

Wie Internet Security wil aanschaffen, kan online heel eenvoudig zelf bepalen wat hij ervoor betaalt. Het begint met 1 licentie voor 1 pc vanaf 39,95 euro. Het aantal licenties kan je zelf bepalen en gaat tot en met 5 pc’s. G Data bestaat inmiddels 30 jaar en heeft daarom een actie lopen, waarbij Internet Security nu tijdelijk voor 3 pc’s verkrijgbaar voor 30 euro.