Inleiding

Symantec, McAfee, Kaspersky, F-Secure, Panda: allemaal bekende beveiligingsprogramma’s waar we allemaal vast en zeker wel ooit van gehoord hebben. In deze review staat het nieuwste beveiligingspakket van G Data centraal: G Data InternetSecurity 2012. "Welk bedrijf is dat nou weer?", zullen enkele lezers wellicht denken. Misschien is het beveiligingsbedrijf minder bekend bij de internetgebruikers in ons kikkerlandje, desalniettemin is G Data een van de oudste beveiligingsbedrijven ter wereld.

G Data is groot geworden door de integratie van de DoubleScan-technologie en OutbreakShield in zijn producten, waarover verderop in deze review meer. Ook in G Data InternetSecurity 2012 ontbreken deze niet. Een nieuwe feature aan deze security suite is de Idle Scan of Afwezigheidsscan die je computer automatisch scant als je hem niet gebruikt. Ook andere bekende toeters en bellen zoals phishingbescherming en ouderlijk toezicht zijn inbegrepen in de laatste versie.

Wat betreft prijsklasse is G Data InternetSecurity 2012 een aantrekkelijke keuze. G Data biedt in de webshop diverse versies van deze security suite aan, afhankelijk van het aantal pc’s waarop je het wil installeren en de tijdsduur van de licentie. Voor een licentie van één jaar voor één pc betaal je slechts 39,95 euro. Met deze prijs laat G Data vele concurrenten achter zich.

Een scherpe prijs is allemaal leuk en aardig, maar het gaat er uiteindelijk om hoe goed het beveiligingspakket je computer beschermt. Hoe G Data InternetSecurity 2012 op dit punt scoort en wat de diverse functionaliteiten zijn, kun je lezen in deze review.