Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Eerste indruk


Met eerdere versie’s van Prince of Persia nog in mijn achterhoofd ging ik Prince of Persia: The Forgotten Sands te gemoed. Ik had verwacht dat ik weer vol in deze game zou gaan duiken en dat mijn PlayStation 3 weer overuren zou gaan draaien. En de eerste indrukken waren dan ook zeer goed. Het spel is grafisch goed en aan het begin wordt je meteen op bijzonder wijze in het spel getrokken, omdat je al meteen aan het begin het idee hebt dat het gisteren was dat je het vorige deel van Prince of Persia hebt gespeeld. Al met al geeft Prince of Persia: The Forgotten Sands een zeer goede eerste indruk.


Geen filmgame


Sinds 2 weken draait er ook een film van Prince of Persia in de bioscopen. Dezelfde week is ook nog de game waar deze review over gaat uitgekomen. Toch hebben de game en de film vrijwel niks met elkaar te maken. De film kent een geheel ander verhaal, wat licht gebaseerd is op The Sands of Time. De film wordt geproduceerd door Jerry Buckheimer, die ook verantwoordelijk was voor de Pirates of the Caribbean-films.


Verhaal


Prince of Persia: The Forgotten Sands is een stap terug in de tijd. Het spel speelt zich af tussen The Sands of Time en Warrior Within, het eerste en tweede deel in de laatste serie. Het verhaal gaat over het koninkrijk van Malik, de broer van de Prins die aangevallen wordt door zijn buurland. Doordat zijn leger bijna helemaal is uitgeroeid besluit hij een leger van zandmonsters die duizenden jaren vast hebben gezet te bevrijden. Wanneer deze zandmonsters zijn losgelaten blijkt dat de wezens niet van plan zijn te luisteren naar Malik en de prins maar dat ze hun eigen gang gaan. Het is de taak van de Prins om deze rotzooi op te ruimen.