1 min

Ubisoft heeft meer informatie uitgebracht over Prince of Persia: The Forgotten Sands. Het nieuwste deel in de serie speelt zich af tussen ‘The Sands of Time’ en ‘Warrior Within’.

De prins zal onder andere beschikken over natuurlijke krachten, maar ook de mogelijkheid om de tijd te manipuleren is weer aanwezig. Na ‘The Sands of Time’ gaat de prins naar zijn broers koninkrijk, waar hij het ziet lijden onder aanvallen van kwade troepen. Hij gebruikt de ‘Sands of Time’ en red het koninkrijk. Vanaf daar gaat het verhaal verder.

We kunnen in ieder geval weer een hoop spannende gevechten, acrobatiek en verbeterde combat verwachten. Het spel gaat draaien op de Anvil-engine, waar eerder ook de 2008-versie van Prince of Persia en Assassin’s Creed I én II op draaiden. Het spel wordt ontwikkeld voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Voor de Wii, Nintendo DS en PlayStation Portable komt een andere versie van het spel uit. Het spel moet vanaf mei 2010 verkrijgbaar zijn, net als de verfilming van het eerste deel.