Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Het in Duitsland gevestigde Roccat heeft als doel gamers te voorzien van alle gemakken tijdens het gamen. Voorheen hebben we hier op Techzine al een aantal muizen van Roccat voorbij laten komen, nu gaan we een headset onder de loep nemen. Ondanks dat deze Roccat Kulo al een tijdje op de markt is, wilden we toch de moeite nemen hier ons oordeel over te vellen.


Roccat heeft in totaal vier verschillende geluidsdragers in omloop, één set oordopjes en drie koptelefoons. Twee van deze koptelefoons hebben de naam Kulo gekregen en hebben hetzelfde uiterlijk. Het verschil tussen deze twee headsets zit hem in de aansluiting en het aantal speakers. De Kulo 7.1 USB, heeft zoals de naam al zegt een 7.1-ervaring en zal worden aangesloten op de pc middels een USB-aansluting. De Kulo die wij onder de loep gaan nemen is een stereo-headset welke aangesloten wordt middels een tweetal 3.5mm jack pluggen.

De verpakking
Op de donkere verpakking staan buiten de specificaties de features van de headset. Door een doorzichtige voorkant is de robuuste headset makkelijk te bekijken. Hiermee heeft Roccat een prima verpakking om aandacht op de headset te vestigen. Belangrijker is natuurlijk wat er in de verpakking zit, dat is het volgende:


  • Roccat Kulo Stereo headset
  • Pas, op creditcardformaat (met daarop registratiecode)
  • Quick installation Guide

Zoals je ziet stuurt Roccat ook een installatie handleiding mee, hierin is simpelweg te vinden in welke gaten je de headset in de pc moet stoppen en welke opties de headset zelf heeft. De meesten zullen deze dus meteen over hun schouder gooien, maar toch aardig dat Roccat dit er bij levert.