Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Dat grote (mode)merken en telefoonfabrikanten nog al eens een samenwerkingsverband aangaan is niets nieuws, de uitkomst hiervan bleek echter in de meeste gevallen niet al te succesvol te zijn. De functionaliteit van een telefoon staat voor consumenten nog altijd hoger in het vaandel dan het matchen bij het gedragen outfit of handtas.

LG Electronics heeft in het verleden echter wel redelijk succes weten te boeken en is alweer toe aan de derde smartphone in samenwerking met het Italiaanse modemerk Prada. De LG Prada werd begin 2007 aangekondigd en lag in maart van dat jaar in de winkels. Het was het eerste toestel met een capacitief scherm en ging binnen 18 maanden één miljoen keer over de toonbank. In december 2008 kwam het dan ook met de LG Prada II met de toevoeging van een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Hierna werd er een pauze van drie jaar ingelast, tot het eind vorig jaar de derde versie van de Prada-lijn aankondigde.Opnieuw heeft LG een aantal features in haar Prada-toestel gestopt om het naast het modieuze ontwerp ook op technologisch gebied een speciale smartphone te laten worden. Zo belooft LG een bijzonder helder Nova-display van 800 Nits, in vergelijking, de iPhone 4S heeft een helderheid van ongeveer 560 Nits. Het toestel draait op een 1,0 GHz dual core processor van Texas Instruments en heeft 1GB RAM aan werkgeheugen.

Daarnaast moet toch gezegd worden dat het toestel er in eerste oogopslag bijzonder fraai en luxe uitziet. In dit opzicht is het toestel dus geslaagd. De verkoopadviesprijs van 599 euro is daarentegen weer fors hoger dan menig andere smartphone, welke in veel gevallen ook over betere specificaties beschikt, het Prada label kost net als in de kledingwinkel dus net iets meer.