2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

In navolging van tablets van Microsoft en Asus komt ook een Windows RT-tablet van Dell langs op de redactie van Techzine. Bij de tablets van Microsoft en Asus was ik wel tevreden over het product zelf, maar nog niet zo zeer over het aanbod van aanvullende software. Bij voorbaat lijkt de XPS 10 daarom hetzelfde lot te moeten ondergaan. Maar, met de dag wordt het aanbod van applicaties voor Windows RT groter en het obstakel wordt steeds een klein stukje minder erg.

De vraag is nu natuurlijk welke tablet de beste is voor als je je toch aan dit besturingssysteem wilt wagen, desondanks het vooralsnog kleine aanbod aan applicaties. Microsoft wist Asus te overtreffen met de Surface RT en dat kwam voornamelijk door de innovatieve en aanraakgevoelige Touch Cover. Dell gooit het over een andere boeg en komt met een wat conventioneler ontwerp voor een toetsenbord en muis. Weet degelijkheid innovativiteit te overwinnen?

Wat hardware betreft zijn de Windows RT-tablets tot nog toe niet rijkelijk bedeeld. In het geval van de XPS 10 gaat het om een Qualcomm Snapdragon S4 die draait op een kloksnelheid van 1,5 GHz. De XPS 10 wordt geproduceerd in varianten met 32GB en 64GB aan opslagruimte. Het scherm heeft een afmeting van 10,1 inch.


De Dell XPS 10 is te koop in de online winkel van dat bedrijf voor een prijs vanaf 399 euro, de 64GB-versie kost 449 euro. Voor dat geld krijg je één jaar garantie, twee extra jaren kost 140 euro meer. Het optionele toetsenbord kost los 156 euro extra, als je dit accessoire direct bij aankoop bestelt kost dat 100 euro extra. Over dit dockingstation lees je verderop in dit artikel meer.