2min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

Eind vorig jaar voorzag HP ons van een goedkope laptop uit de Pavilion-reeks. Het betrof de Pavilion Sleekbook 14. HP is nu terug, met een Pavilion Sleekbook 15. In de basis is het grote verschil tussen deze twee laptops de schermgrootte, verder zijn de twee varianten vrijwel gelijk aan elkaar.

HP probeert met de Sleekbook-reeks goedkope laptops op de markt te zetten die wel elementen van een ultrabook hebben, maar niet aan alle aspecten die Intel vereist voldoen. Zo bevatten de Sleekbook een magnetische harde schijf in plaats van een SSD, zodat het Amerikaanse bedrijf de prijs lager kan houden. Bovendien zijn er ook varianten met een processor van AMD, iets wat er bij Intel natuurlijk niet in gaat.


De Sleekbook 15 kost op het moment van schrijven ongeveer 540 euro. Dat is vier tientjes meer dan de Sleekbook 14 die Techzine eerder onder de loep heeft genomen. Onderling verschillen deze laptops afgezien van de schermgrootte ook weinig van elkaar, in grote lijnen is verder alleen de processor anders. In de Sleekbook 14 vind je een Intel Core i3-processor, in de Sleekbook 15 zit een Core i5. Mocht je de specificaties zelf willen vergelijken dan kan dat natuurlijk. HP heeft overigens vele varianten van de Sleekbook 14 en 15 in het assortiment, met minimumprijzen die variëren tussen 390 en 550 euro.

Het prijsverschil tussen de twee laptops valt wat dat betreft dan ook wel te verklaren, een betere processor en een groter scherm kost nou eenmaal ook meer. Dat HP het op een meerprijs van slechts 40 euro houdt is zeer netjes.