Introductie

Het is al enige tijd terug dat de eerste Chromebook op de markt werd gebracht. Vooralsnog kunnen we niet stellen dat Google een grote revolutie teweeg heeft gebracht, maar langzaam maar zeker lijkt Chrome OS wel voet aan wal te zetten. Steeds meer fabrikanten komen op de proppen met een Chrome-product en ook HP behoort tot die groep. We testten in het verleden al eens de HP Pavilion 14 Chromebook.

HP heeft niet lang op zich laten wachten om reeds een tweede Chromebook met deze schermgrootte op de markt te brengen: De Chromebook 14. Deze laptop draait uiteraard in combinatie met Chrome OS van Google, dat is immers wat het een Chromebook maakt. Je kan bij aanschaf van deze laptop kiezen uit drie uitvoeringen, waarbij het verschil zit in de kleur van de behuizing. De keuze bestaat uit groen, rood en wit/zilver.


Intern zijn deze drie versies echter identiek. Zo vind je een energiezuinige Intel Celeron-processor, 2GB werkgeheugen en een SSD met een opslagcapaciteit van 16GB. Dat lijkt weinig en dat is ook weinig, maar van Google krijg je ook 100GB opslag op Google Drive, een clouddienst waarop je dus ook je gegevens kunt wegschrijven. Het nadeel is dan wel dat je een internetverbinding nodig hebt om je data te benaderen.

De Chromebook 14 heeft een schappelijke adviesprijs van 329 euro gekregen. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de laptop ook voor die prijs terug. De kans is zeker aanwezig dat winkeliers de concurrentie nog met elkaar zullen aangaan waardoor de prijs zal zakken.