2min

Introductie

Dell heeft de XPS 12 van een update voorzien. De opvallende laptop is nu uitgerust met een nieuwe Haswell-processor van Intel en dat zal de gebruiker volgens Dell voornamelijk een langere accuduur op moeten leveren. Ook de grafische prestaties van de laptop gaan erop vooruit.

Krap een jaar geleden heeft Techzine de Dell XPS 12 van een recensie voorzien en de laptop die we nu hebben ontvangen is grotendeels dezelfde als zijn voorganger. Daarom is ervoor gekozen om in dit artikel niet de gehele laptop opnieuw te behandelen, maar enkel de wijzigingen ten opzichte van de voorganger. Voor een volledig beeld over de XPS 12 kan je dus terugvallen op de recensie van het exemplaar uit 2012.

De XPS 12 werd in december 2012 voorzien van een Gouden Award. Dat had Dell onder andere te danken aan de goede prestaties van het systeem, de puike bouwkwaliteit en het innovatieve ontwerp van het systeem. Omdat de laptop extern weinig is veranderd blijven die laatste twee punten natuurlijk sowieso staan voor deze nieuwe recensie, de prestaties van het nieuwe model worden gezien de interne update opnieuw behandeld en waar mogelijk tegenover elkaar gezet.


Dell biedt de XPS 12 op zijn eigen website aan met een vanafprijs van 1.249 euro. Dat is een stevige prijs voor een laptop, maar niet heel ongewoon. Met deze prijs en schermgrootte vindt de Dell XPS 12 bijvoorbeeld concurrentie in Apple’s MacBook Pro met Retina-scherm en Samsung’s ATIV Book 9 Plus. Omdat Dell het bij een Full HD-scherm heeft gehouden kan bij voorbaat al gesteld worden dat Dell het op dat gebied aflegt tegen deze concurrenten, maar dan moet er wel direct bij vermeld worden dat het scherm in de XPS 12 kleiner is, wat de pixeldichtheid weer wat compenseert.

In de prijsvergelijker van Techzine vind je de XPS 12 momenteel niet terug omdat de Nederlandse winkels de nieuwe Dell XPS 12 niet hebben. Je bent echt aangewezen op Dell als je dit model wil aanschaffen.