2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Het wordt almaar drukker op de markt voor phablets. Op Apple na heeft vrijwel elke noemenswaardige speler op de smartphonemarkt inmiddels wel in een bepaalde prijsklasse een phablet gelanceerd. Samsung is vooralsnog de absolute koploper als het gaat om het aantal beschikbare apparaten, met de Galaxy Mega- en Galaxy Note-serie.

Acer begint inmiddels echter ook op stoom te komen, het Taiwanese bedrijf bracht recent de Liquid S2 uit en we lieten de Liquid S1 onlangs al de revue passeren. De Liquid S2 is overigens geen opvolger van de Liquid S1, maar het is eerder een high-end variant voor als je nog een paar extra tientjes op de bankrekening hebt staan en natuurlijk meer prestaties behoeft.

Hoogtepunten van de Liquid S2 zijn bijvoorbeeld de Snapdragon 800-chipset en de 13 megapixel-camera die de mogelijkheid geeft om in 2160p ofwel Ultra HD video’s op te nemen en daarnaast ook nog een slowmotionmode kent. Ook is er voorzien in stereospeakers en een Full HD-scherm. Zo op het eerste oog lijkt er dus niks te klagen. Of dat ook werkelijk zo is, kom je gedurende dit artikel te weten.


Wat concurrentie betreft is de Liquid S2 een aantrekkelijk geprijsd beestje, de meeste alternatieven zijn duurder, of je komt bij véél goedkopere modellen zoals de Samsung Galaxy Mega 6.3 uit. Acer staat natuurlijk ook bekend als een prijsvechter waarbij je meestal wel waar krijgt voor je geld, de vraag is echter altijd of er geen addertje onder het gras verborgen is.

Model Scherm Prijs
Acer Liquid S1 (review) 5,7 inch 360 euro
Acer Liquid S2 6,0 inch 510 euro
Sony Xperia Z Ultra (review) 6,44 inch 545 euro
Samsung Galaxy Note 3 (review) 5,7 inch 570 euro
HTC One max 5,9 inch 645 euro
Nokia Lumia 1520 6,0 inch 649 euro

Acer heeft de Liquid S2 een adviesprijs van 499 euro gegeven. In onze prijsvergelijker vind je de smartphone met een iets hogere prijs terug, vanwege de verzendkosten die we direct meerekenen bij die prijs. Zoals gewoonlijk zal die prijs de komende maanden nog wel wat zakken. Het apparaat is overigens verkrijgbaar in het rood en zwart.