Introductie

Het Amerikaanse merk Hewlett-Packard zit niet in de makkelijkste periode die het ooit heeft gehad. Jarenlang was HP de grootste fabrikant van computers, maar die titel is het in 2013 kwijtgeraakt aan Lenovo. Dat zou op zichzelf nog geen ramp zijn, maar de PC-markt is de afgelopen jaren ook ontzettend gekrompen, wat een veel hardere impact maakt op de financiële staat van een grootgrondbezitter als HP. Daar komt bij dat HP de boot heeft gemist wat betreft smartphones en tablets, omdat WebOS geen succes werd.

Nu moet duidelijk zijn dat er bij HP het één en ander loos is en dat er ook wat zal moeten veranderen. Het is zaak om weer op de proppen te komen met producten die de consument wil hebben, teren op de eigen reputatie is er niet meer bij. Mensen weten dat HP over het algemeen goede computers maakt, maar dat betekent niet voor iedereen dat de smartphones en tablets van het bedrijf al bij voorbaat goede producten zijn.

Mogelijk is dat de achterliggende gedachte voor HP om met opvallende producten te komen. De HP Slate 21 is namelijk niet echt als een tablet te classificeren, maar ook niet als een desktopcomputer. Het is iets dat er tussenin zit. De Slate 21 wordt bijvoorbeeld niet uitgerust met een accu zoals bij een tablet wel het geval is, maar evengoed laat HP een toetsenbord en muis ook achterwege, wat de vergelijking met een all-in-one ook minder treffend maakt.


Wel heeft de Slate 21 een 21,5 inch Full HD-touchscreen en draait het apparaat op Android. Met behulp van een standaard kan het systeem rechtop worden gezet en als je wilt kan je er een toetsenbord en muis op aansluiten via de aanwezige USB 2.0-poorten, waardoor een volledige all-in-one alsnog wordt gecreëerd.

De Slate 21 heeft van HP een adviesprijs van 379 euro gekregen. In de prijsvergelijker van Techzine is het systeem voor ongeveer 370 euro terug te vinden. In deze prijsklasse is nauwelijks concurrentie te vinden, zeker niet als je geen systeem met Windows wilt hebben.