min

Tags in dit artikel

, , ,

HP heeft de opvolger van zijn Slate-tablet aangekondigd. De Slate 2 zal uitgerust zijn met Windows 7 en voornamelijk gericht zijn op de zakelijke gebruiker. Deze maand wordt de tablet wereldwijd uitgebracht met een adviesprijs van 700 dollar (507 euro). Wanneer de tablet in Nederland verkrijgbaar zal zijn is onduidelijk.

De Slate 2 is voorzien van een 8,9 inch scherm met een resolutie van 1024×600 pixels. De tablet heeft een opslagcapaciteit van 64GB en is uit te breiden door middel van een micro SD-kaart. Het systeem draait op een Intel Atom Oak Trail-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en is voorzien van 2 GB aan RAM-geheugen. Met uitzondering van de snellere processor komen bovenstaande specificaties redelijk overeen met zijn voorganger.

Nieuw is de ingebouwde chip die data moet beschermen. Denk hierbij aan opgeslagen bestanden en e-mails. De gebruiker kan zelf instellen welke beveiligingsinstellingen worden geactiveerd en wat er precies beschermt moet worden. Ook zal er randapparatuur worden uitgebracht voor de tablet, waaronder een stylus pen, een toetsenbord, een barcodescanner en een magneetstriplezer. Hiermee richt HP zich duidelijk dus ook op de winkeliers.