2min Devices

Review: HP Pavilion x360 – Goedkope hybride Windows-laptop

Introductie

Sinds enkele jaren is de hybride laptop op grote schaal verkrijgbaar. Bij dit concept is een laptop op de één of andere manier om te toveren tot een tablet. Bijvoorbeeld door het scherm om te klappen of los te koppelen. Vooralsnog is dit concept niet echt doorgebroken, maar dat is niet omdat fabrikanten het geen kans geven. Doorgaans ligt de prijs van hybride laptops ook vrij hoog.

Met de Pavilion x360 probeert HP aan dat bezwaar wat te doen, de adviesprijs ligt immers relatief laag. De Pavilion x360 is een compacte maar opvallende Windows-laptop die dankzij een flexibel scharnier en een touchscreen ook is te gebruiken als tablet. Dankzij de aanwezigheid van technologie van Beats Audio wordt ook de belofte gemaakt dat er aardig geluid uit de speakers zal komen. Deze eigenschappen hebben we allemaal al wel vaker gezien bij andere producten, maar HP weet het te combineren op een aantrekkelijk prijspeil. Daardoor ontstaat natuurlijk wel de vraag of het product kwalitatief gezien wel bestaansrecht heeft. Daarover natuurlijk meer in dit artikel.


Het prijskaartje heeft natuurlijk zijn weerslag op de interne hardware, waarvan je zeker niet stijl achterover zal slaan. Zo zien we een Intel Pentium-processor, 4GB opslagruimte en een magnetische harde schijf met 500GB opslagruimte en 8GB flash-opslag. HP kiest er in dit geval dus ook duidelijk voor om de onderkant van de markt te bedienen. De vraag bij dit apparaat is natuurlijk vooral of de prijs-kwaliteitverhouding in orde is, of dat HP mogelijk teveel concessies heeft gedaan.

Met een adviesprijs van 449 euro is de HP Pavilion x360 zeker niet duur. Winkeliers houden vooralsnog redelijk vast aan deze prijs, maar het is aannemelijk dat deze de komende weken en maanden wel gestaag zal krimpen. Voor dit geld kan je bijvoorbeeld ook voor een van de duurdere tablets gaan, maar de Pavilion x360 lijkt op het eerste oog wel een completer systeem te zijn.

De HP Pavilion x360 is te koop in de kleuren Brilliant Red en Smoke Silver.