HP Inc heeft weer een hele hoop nieuwe laptops gepresenteerd, het bedrijf is er dit jaar vroeg bij voor de back-to-school periode die pas in augustus/september plaatsvindt. HP presenteert nieuwe HP Pavilion 360-modellen met schermformaten van 11,6 en 13,3 inch maar ook zijn er nieuwe modellen voor de normale HP Pavilion met schermformaten van 15,6 en 17,3 inch.

In vergelijking tot voorgaande modellen is er qua uiterlijk weinig veranderd, HP heeft geprobeerd de modellen vooral door te ontwikkelen, dat betekent dat de modellen iets dunner zijn geworden en er ook een paar gram van het gewicht af zijn geschaafd. De HP Pavilion x360 van 11,6 inch is nu 19,3 mm dik en de 13,3 inch-versie is 19,8 mm dik.

HP gaat de laptops in verschillende configuraties voeren en daardoor is het moeilijk te zeggen wat de exacte specificaties en prijzen gaan worden in de Benelux. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat de Pavilion x360 voorzien is van Bang & Olufsen-geluid (B&O Play) en dat de laptops beschikbaar komen in verschillende kleuren; natural silver, modern gold, dragonfly blue, cardinal red en sports purple. De kleuren zijn afhankelijk van de regio, dus er komt een keuze beschikbaar in de Benelux maar waarschijnlijk niet alle kleuren.


De HP Pavilion x360 komt zoals eerder vermeld in verschillende configuraties op de markt, er is de keuze uit een zesde generatie Intel Celeron, Intel Pentium of Intel Core-processor (tot een i7). Verder zijn er mogelijkheden bij het 13 inch-model om het scherm te upgraden naar een Full HD IPS-scherm. Het werkgeheugen kan maximaal 12GB bedragen en de opslagcapaciteit maximaal 128GB SSD of 1TB SSHD, afhankelijk van het model.

HP Pavilion

De normale HP Pavilion-modellen beschikken niets over een scherm wat helemaal is om te vouwen, maar wel over flink wat extra rekenkracht. Zo beschikken deze modellen altijd over een zesde generatie Intel Core i7-processor, is er optioneel nog een discrete videokaart bij te krijgen, dit kunnen verschillende modellen zijn van zowel AMD als NVIDIA. Verder kan er gekozen worden uit maximaal 16GB aan werkgeheugen en een SSD van maximaal 512GB of een 2TB HDD. De beeldschermen voor dit model bestaan uit een Edge to Edge HD-scherm of een Full HD IPS-scherm.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle modellen moeten in juni beschikbaar komen, maar HP komt niet meteen met alle configuraties op de markt. Waarschijnlijk wordt op basis van de verkopen gekeken of het aanbod verder geoptimaliseerd kan worden. De adviesprijzen zijn als volgt:

  • HP Pavilion x360 11,6 inch vanaf 499 euro;
  • HP Pavilion x360 13,3 inch met Intel Core i3 vanaf 599 euro;
  • HP Pavilion 15,6 inch vanaf 599 euro;
  • HP Pavilion 15,6 inch met discrete videokaarten vanaf 899 euro;
  • HP Pavilion 17,3 inch vanaf 1199 euro;