Review: Jawbone UP Move – Goed voor instappers

Abonneer je gratis op Techzine!

Introductie

Technologie en gezondheid gaan steeds vaker hand in hand. De afgelopen jaren hebben we verschillende activiteitentrackers zien komen en gaan, één van de merken die vaak van zich lieten horen is Jawbone. We recenseerden in het verleden al eens de Jawbone UP24, die toentertijd zo’n 150 euro kostte.

Aan het einde van dit jaar kwam Jawbone plots met twee nieuwe producten. Enerzijds is er de Jawbone UP3, wat de directe opvolger van de UP24 is. Anderzijds is er de Jawbone UP Move, welke eigenlijk vrijwel alle eigenschappen van de UP24 combineert met een veel kleiner ontwerp en een bescheidener prijskaartje. De Jawbone UP Move gaat namelijk voor slechts 50 euro over de toonbank en kan fungeren als stappenteller en slaapmonitor.


Gezien deze prijs gaat Jawbone met de UP Move een nieuw prijssegment aansnijden. Het Amerikaanse bedrijf biedt nu drie activiteitentrackers: de UP Move van 50 euro, de UP24 van 130 euro en de UP3 met een prijskaartje van 180 euro. Zoals vermeld zijn de UP Move en UP24 qua functies grotendeels hetzelfde, de UP3 is bijvoorbeeld ook in staat om de hartslag te meten en automatisch activiteiten vast te stellen. Voor een uitgebreid overzicht van de verschillen tussen de Jawbone UP Move, UP24 en UP3 kan je terecht op de site van Jawbone.

Zoals al vermeld: de Jawbone UP Move heeft een adviesprijs 49,99 euro, het accessoire is verkrijgbaar in vijf kleurcombinaties: grijs/geel, rood/oranje, paars/roze, blauw/wit en grijs/zwart.