2min

Tags in dit artikel

, , ,

Jawbone kondigt vandaag de Jawbone UP Move aan. Het betreft een klein apparaatje dat aan de kleding kan worden bevestigd en in staat is om bewegingen vast te leggen. De UP Move krijgt een prijskaartje van 49,99 euro.

Natuurlijk leunt de Jawbone UP Move zwaar op de UP-applicatie van het merk. Hierin wordt data van activiteitentruckers opgebroken en weergegeven. Gebruikers kunnen hier ook details over hun eetpatroon invoeren om een completer beeld van hun gezondheid te krijgen.


De UP Move is volgens Jawbone een ideaal maatje als je wilt afvallen of fitter wilt worden en daar ook plezier bij wilt hebben. De UP-app kan je namelijk voorzien van aanwijzingen om je (sportieve) leven te verbeteren. De UP Move legt stappen, beweging en verbranding van calorieën vast. Midels een LED-scherm wordt de vooruitgang getoond, als je op de knop drukt.

De activiteitentracker krijgt zijn energie vanuit een normale batterij, die volgens Jawbone eens per zes maanden vervangen moet worden. Dat kan doordat gebruik wordt gemaakt van de energiezuinige Bluetooth Smart-verbinding voor een koppeling met een smartphone. Het kleinood is overigens spatwaterdicht en kan de grillen van het dagelijks leven dus wel aan, maar bij het douchen of zwemmen moet je de tracker afdoen.

Jawbone brengt de UP Move uit in frisse kleuren, het product heeft een adviesprijs van 49,99 euro. Middels een optionele polsband kan je de UP Move ook aan je arm dragen.