2min

Tags in dit artikel

,

Introductie

Producten uit HP’s Envy-reeks zijn inmiddels al weer heel wat jaren op de markt te vinden. Het Amerikaanse bedrijf riep de serie in 2009 in het leven, nadat de overname van het Duitse VoodooPC werd afgerond. Systemen uit de Envy-reeks bestaan uit hoogwaardige componenten, gecombineerd met een aantrekkelijk ontwerp.

Bij de nieuwe Envy 15 heeft HP gekozen voor indrukwekkende hardware. Allereerst is er de Intel Core i7-processor uit de vijfde generatie, ook wel bekend als Broadwell. Daarnaast voorziet HP in maar liefst 12GB aan werkgeheugen, een GTX950M-videokaart van Nvidia en een schermresolutie van 3200 bij 1800 pixels. De Envy 15 heeft zowel een SSD als conventionele harde schijf aan boord, met respectievelijk 256GB en 1TB aan ruimte.


Op papier is de Envy 15 dus een zeer krachtige laptop, maar de specificaties vertellen natuurlijk maar een deel van het verhaal. Hoewel HP dankzij de nieuwe processorreeks van Intel bijvoorbeeld een lange accuduur belooft, moet dit uit onze tests nog maar naar voren komen. De speakers dragen de Bang & Olufsen-merknaam, maar in het verleden zijn zulke samenwerkingen nog niet per definitie een sleutel tot succes gebleken.

Specificaties
Processor Intel Core i7-5500U
GPU Nvidia GeForce GTX950M
Werkgeheugen 12GB
Harde Schijf 256GB (SSD) + 1TB (HDD)
Besturingssysteem Windows 8.1 (review)
Scherm 15,6 inch, 3200 x 1800 pixels (235 pixels per inch)
Aansluitingen 4x USB 3.0, SD-kaartlezer, HDMI, koptelefoon, LAN

Gezien de hoogstaande hardware zal het niet als een verrassing komen dat aan de HP Envy 15-ae047nd ook een flink prijskaartje hangt. De laptop heeft een adviesprijs van 1499 euro, vooralsnog wijken winkeliers daar nog niet van af. De laptop is op het moment ook nog vrij lastig te verkrijgen, als de beschikbaarheid verbetert zal de prijs ongetwijfeld ook wat zakken.