2min Devices

Review: LG G5 – eerste modulaire smartphone?

Introductie

Wat betreft de high-end Android-toestellen is de jaarlijkse introductie van LG’s model de afgelopen jaren steeds één van de meest interessante. Het Zuid-Koreaanse bedrijf slaagt er in mijn ogen steeds goed in om zich te onderscheiden van grote concurrenten zoals Huawei, HTC, Samsung en Sony.

Zo was de LG G2 bijvoorbeeld innovatief doordat alle fysieke knoppen aan de achterzijde geplaatst waren en omdat het toestel ingeschakeld kon worden door erop te tikken. De LG G3 was één van de eerste toestellen met een Quad HD-scherm, een accu van grafiet en een camera met laser autofocus aan boord.

De LG G4 van vorig jaar viel in dit opzicht wel tegen, want deze smartphone was voornamelijk bijzonder vanwege de optionele lederen achterzijde. De LG G4 werd meer een mainstream-toestel en verloor daarmee een hele hoop charme.

Review: LG G5 – eerste modulaire smartphone?
Met de LG G5 lijkt het er op het eerste oog op dat LG ten opzichte van de G4 pas op de plaats maakt en zich weer meer tracht te onderscheiden. De G5 heeft de opvallende eigenschap dat het toestel uit elkaar kan worden geschoven, waardoor de accu te verwisselen is. Bijzonderder is echter dat de onderzijde vervangen kan worden door andere modules, zoals een opzetstuk voor extra camerafunctionaliteit of krachtiger geluid. LG heeft bovendien een VR-bril en een 360 graden-camera ontwikkeld.

Vergeleken met de LG G4 is de adviesprijs helaas niet veranderd: met 699 euro is de G5 zeker geen goedkope smartphone. De G5 is verkrijgbaar in de kleuren goud, roze, titanium en zilver. De prijs van de G5 is al wel aan het zakken, op het moment van schrijven is de prijs van het losse toestel bij sommige shops al naar 650 euro gezakt.