3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Scherm, geluid & camera

Scherm


De LG G5 heeft net als zijn twee voorgangers een Quad HD-scherm aan boord. Ten opzichte van die smartphones is het schermformaat een stukje afgenomen, waardoor het aantal pixels per inch nog verder is toegenomen. LG maakt gebruik van een IPS LCD-scherm dat erg goed oogt. Zwartwaardes zijn natuurlijk niet zo goed als bij een AMOLED-scherm.


De kijkhoek van het scherm is op zich goed, ook wanneer je met een hoek van bijna 90 graden naar het scherm kijkt kan je de kleuren nog prima zien. Wel is het zo dat het scherm ineens een stuk minder helder wordt, bij een hoek van ongeveer 30 graden.

Het scherm reflecteert vrij veel licht, maar heeft een speciale mode voor in de buitenlucht waardoor het beeld toch goed af te lezen is. Deze mode wordt voor het Always-on-scherm echter niet gebruikt, de display is dan normaal gesproken écht niet af te lezen.

Geluid


De G5 heeft een speaker aan de onderzijde zitten, wat op zich een goede locatie is. Het kan wel voorkomen dat je de speaker per ongeluk afdekt wanneer je de telefoon gekanteld hebt. De speaker is in staat om vrij veel geluid te produceren en ook bij het hoogste volume gaat de kwaliteit niet achteruit.

Het geluid is helder en ook lage tonen zijn relatief duidelijk aanwezig. De lage tonen zijn bij smartphones vaak een probleem, maar bij de G5 valt het aardig mee.


Camera


Bij het testen van de camera heb ik gebruikgemaakt van de 16 megapixel-sensor op de achterzijde. Ter vergelijk heb ik bij één scene ook een foto met de groothoeklens gemaakt, zodat het verschil tussen de twee opties goed te zien is.


Aan de foto van de aluminiumbolletjes houd ik een dubbel gevoel over. De G5 slaagt er wel in om de balletjes op korte afstand scherp te krijgen, maar er zit een onnatuurlijke waas rondom. De foto van de kantoorruimte is wel netjes, maar hierbij viel op dat de primaire camera foto’s juist in een hele beperkte hoek kan schieten. Vergelijk het bijvoorbeeld maar eens met de foto van de Galaxy S7, die ongeveer vanaf hetzelfde standpunt is geschoten.e foto is qua kleuren en detail goed, ook is er niet storend veel ruis aanwezig.


In deze reeks is het verschil tussen de reguliere en groothoek-camera goed te zien. Met de groothoeklens krijg je echt veel meer van de omgeving op de foto. De foto met de primaire sensor is qua belichting en scherpte echter beduidend beter.


Als laatste de reeks met verschillende belichting. Eerst een foto met externe verlichting, dan een foto in vrijwel een donkere ruimte en als laatste eentje met de flitser. De foto met externe verlichting is prima: scherp en helder. De foto zonder verlichting is ook redelijk goed, je kan prima zien wat er te zien zou moeten zijn maar de helderheid is niet zo geweldig als bij de Galaxy S7. De laatste foto, waarbij de flitser gebruikt wordt, is ook dik in orde. Hij is scherp en helder. We zien ook wel eens dat foto’s overbelicht zijn wanneer de flitser gebruikt wordt.