Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

De behuizing in het kort


Vandaag is het tijd om in deze review een blik te werpen op de BitFenix Colossus. Het is één van de twee behuizingen uit het huidige assortiment van BitFenix. De andere behuizing in het assortiment, de BitFenix Survivor, is onlangs aangekondigd. In dit nieuwsartikel op de Frontpage is meer informatie te vinden over deze behuizing.

Met de Colossus richt BitFenix zich met name op gamers. Dat is ook terug te zien aan de aanwezige features en het uiterlijk van de behuizing. Mensen die baat hebben bij veel kastruimte of drive bays zullen deze behuizing naar mijn mening bij de aanschaf ook in overweging moeten nemen.

De BitFenix Colossus is een Full Tower behuizing waarin verschillende soorten moederborden kunnen worden geplaatst. Naast ondersteuning voor het formaat ATX is het ook mogelijk om de formaten Mini-ITX, mATX en E-ATX te bergen in deze behuizing.

BitFenix heeft overigens aan Techzine laten weten dat het bedrijf zoveel mogelijk oplossingen wil creëren voor de pc-markt. Momenteel is het bedrijf gestart met de productie van behuizingen, ventilatoren en andere accessoires. Men wil in de toekomst echter graag meer producten gaan ontwikkelen die gericht zijn op de "gaming lifestyle". BitFenix liet tevens weten dat we begin volgend jaar nieuwe producten en andere ontwikkelingen mogen verwachten.

Op het moment van schrijven is de behuizing verkrijgbaar voor een prijs van 150 a 160 euro.Dit review exemplaar is beschikbaar gesteld door Caseking.