2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Introductie en verpakking

Introductie


In deze review bespreken we een big tower behuizing van Cooler Master, de Cooler Master HAF X. In deze serie zijn eerder een tweetal midi towers uitgebracht, de HAF 912 Plus en de HAF 922. Daarnaast is er een big tower uitgebracht die met de naam HAF 932 door het leven gaat.

De Cooler Master HAF X is het topmodel uit de zogenaamde High AirFlow-serie van Cooler Master. Cooler Master noemt de behuizing zelf het vlaggenschip van de High AirFlow-serie. Dat is onder andere ook terug te zien aan de afmetingen van de behuizing. De behuizing meet in de breedte, de hoogte en de diepte respectievelijk 230 mm bij 550 mm bij 599 mm. Hierdoor bedraagt het gewicht van de behuizing maar liefst 16,08 kg.

Cooler Master probeert zich met deze behuizing met name te richten op mensen die behoorlijke eisen hebben als het aankomt op koeling en compatibiliteit met verschillende soorten hardware. Deze onderwerpen worden in het verdere verloop van deze review nader onder de loep genomen.

De HAF X is op het moment van schrijven goed verkrijgbaar. Voor zo’n 150 tot 160 euro gaat de behuizing momenteel over de toonbank. De garantie van de Cooler Master HAF X bedraagt, net zoals bij alle andere behuizingen van Cooler Master, twee jaar in Europa.

Verpakking


De HAF X wordt verzonden in een stevige doos. Op deze doos wordt de behuizing bovendien gepresenteerd en worden er specifieke features van de behuizing uitgelicht. Daarnaast vinden we de specificaties terug op de verpakking.In de verpakking is de behuizing ook goed beveiligd tijdens het transport. De behuizing is afgedekt met folie en wordt omringd door piepschuim.