1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De digitale economie dwingt bedrijven ertoe digitale strategieën en software-innovaties sneller uit te rollen. Het vraagt van ontwikkelaars dat ze agile-at-scale methodes toepassen en investeringen in technologie heroverwegen. Hierbij dient quality wel op de eerste plek te staan, want anders loopt de organisatie risico op reputatie-, omzet- en merkschade. Door quality engineering (QE) in ieder delivery-proces centraal te zetten, wordt alles in de eerste fase zo goed mogelijk gedaan.

Micro Focus en Capgemini onderzochten de trends rond quality engineering. Het blijkt dat bedrijven steeds vaker de ambitie hebben quality en testing meer te integreren in de software development lifecycle. Het bijbehorende doel is het verbeteren van de time-to-market en klantervaring.

Eén van de reden waarom test automation gewilder is, is de transitie van legacy SAP-systemen naar het nieuwere SAP S/4HANA. Test automation kan organisaties helpen bij die transitie door QA-programma’s op schaal toe te passen.

Uitdagingen aanpakken

Toch zijn er nog grote uitdagingen rond quality. Test environment management leidt tot uitdagingen voor organisaties in de Benelux. Ze lopen tegen culturele obstakels aan, zoals individuele teams met een hoge mate van autonomie en weinig samenwerking. Het maakt het lastig om quality in de volledige development pipeline te realiseren.

Door onderstaand formulier in te vullen download je een document dat verdere toelichting biedt over de uitdagingen. Ook draagt Micro Focus oplossingen aan, zodat bedrijven hun agile- DevOps-processen kunnen verbeteren.