1 min

Extended Detection and Response (XDR) biedt zicht op de IT-omgeving en de veiligheid van bedrijven. Het platform haalt data uit bijvoorbeeld endpoints, servers, firewalls, e-mail en de cloud. Het biedt de mogelijkheid om diepe onderzoeken uit te voeren, zodat de organisatie veiliger wordt.

XDR bouwt voort op de basis van Endpoint Detection and Response. Deze oplossing laat bedrijven live data verzamelen over endpoints en servers. Daar doet XDR een schepje bovenop, door data en context toe te voegen voor meer visibility en inzichten. Dit voor snellere en accuratere incidentdetectie en -response. Met data uit firewalls wordt het bijvoorbeeld makkelijker om de detectie van verdacht verkeer te correleren met een gecompromitteerd endpoint.

De informatie uit de endpoints, servers, firewalls, e-mail en andere bronnen worden verstuurd naar een cloud repository. Hierdoor zijn bedrijfskritieke vragen snel te beantwoorden, events uit verschillende databronnen te correleren en geïnformeerde besluiten te nemen. Bedrijven kunnen op belangrijke problemen focussen met een prioriteitenlijst van verdachte activiteiten en kwetsbare configuraties. Hierin is de benodigde informatie voor snel onderzoek en een reactie opgenomen.

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan profiteren van Extended Detection and Response? Via onderstaand formulier download je een document dat het gedetailleerd uitlegt.