1 min

De meeste enterprise organisaties hebben vandaag de dag een hybride IT-strategie. Voor de inrichting komen ze uit bij verschillende cloud providers. Data security krijgt bij de selectie echter nauwelijks aandacht. Tegelijkertijd steken de cloudplatformen veel tijd in datatoegangstechnologieën en andere securityzaken. Zo bieden ze key management-, encryptie- en Hardware Security Module-diensten.

Deze securitydiensten zijn helaas niet rijk aan features, waardoor ze niet aan de behoeftes van enterprise organisaties voldoen. Aangezien de meeste organisaties een multi-cloud strategie hebben, lopen de securitydiensten tegen tekortkomingen aan rond schaalbaarheid, prestaties en zichtbaarheid. Bovendien zijn er grote uitdagingen rond key management en vendor lock-in.

In een whitepaper gaat CyberRes, een bedrijfsonderdeel van Micro Focus, in op de securitydiensten van cloud providers. Ook biedt het een framework voor databescherming, middels strategische selectiecriteria. CyberRes bekijkt wat de grote cloudspelers — AWS, Google Cloud en Microsoft Azure — aan datasecuritydiensten bieden.

De whitepaper belicht in het bijzonder waar enterprise organisaties zich van bewust moeten zijn voordat ze de diensten gaan gebruiken. Ben je benieuwd wat je moet weten voor het selecteren van een Key Management Solution? Via onderstaand formulier download je een whitepaperdocument dat het verder toelicht.