1 min

Tags in dit artikel

, ,

Deze keer geen patentinbreuk, maar een patentaanvraag. Microsoft heeft namelijk een patent aangevraagd voor een wel heel bijzondere zoekmachine: een zoekmachine die zich enkel richt op het vinden van het laatste nieuws over celebrities, oftewel ‘de sterren’.

Veel computergebruikers struinen het internet af naar de laatste nieuwtjes en roddels over hun favoriete acteur, actrice, sporter, popster of band. Televisieprogramma’s en roddelbladen die zich hierop focussen bestaan al jaren, maar een zoekmachine die zich puur richt op de laatste verhalen van BN’ers en wereldsterren is er nog niet. Er zijn zoekmachines voor vakantiereizen of de nieuwste mobiele telefoons, waarom dan geen zoekmachine voor BN’ers?

Dat zal Microsoft zich vast en zeker aan het denken hebben gezet. Kennelijk ziet het computer- en softwarebedrijf wel iets in dit idee. Microsoft heeft namelijk een patentaanvraag ingediend bij het Amerikaanse patentbureau US Patent and Trademark Office.

Naast de laatste nieuwtjes en roddels zouden mensen met de zoekmachine ook informatie over bijvoorbeeld de laatste modeverschijnselen van popsterren kunnen vinden. Microsoft zegt hierover het volgende: "Als de gebruiker een bepaald kledingstuk van een specifiek persoon selecteert, kan de zoekmachine informatie genereren die overeenkomt met wat de gebruiker zoekt."

Met de nieuwe zoekmachine van Microsoft is het dus vrij eenvoudig om jezelf in dezelfde outfit te steken als jouw favoriete BN’er. Of deze zoekmachine daadwerkelijk op het internet zal verschijnen is nog de vraag. Maar de patentaanvraag bewijst wel dat Microsoft een celebrity-zoekmachine zeer serieus neemt.