2min

Verwachtingen en toekomst

We hebben op het evenement van Konica Minolta in Berlijn vooral een product gezien waar het Japanse bedrijf heel trots op is, maar wat nog zeker niet af is. De eenvoud spreekt ons zeker aan, ook het feit dat veel IT-beheer overboord wordt gegooid en wordt overgenomen door één enkele server biedt veel voordelen. Voor veel MKB’ers die bezig willen zijn met ondernemen en niet met hun IT-beheer is dit een goede oplossing.

De komende maanden zal het bedrijf hard moeten werken om de Workplace Hub klaar te maken voor zijn officiële lancering, die gepland staat in de herfst van dit jaar. Konica Minolta heeft laten weten dat het product beschikbaar moet komen voor vrijwel alle bedrijven, vanaf ongeveer 20 gebruikers. Het product zal alleen aangeboden worden in een abonnementsmodel, waarbij je de server als het ware huurt. In de gesprekken met Konica Minolta werd duidelijk dat het bedrijf een langetermijnvisie en doelstelling heeft, voor nu is het belangrijk dat het basisproduct wordt afgemaakt zodat het later dit jaar beschikbaar kan komen. Daarna gaat het bedrijf op volle kracht verder om dit product verder uit te bouwen en te voorzien van nieuwe features.

Toekomst

Konica Minolta heeft dus ook al nagedacht over de vervolgstappen, waarbij kunstmatige intelligentie (AI) een grote rol speelt. Het bedrijf gaf een presentatie van de Digital Self, een software-oplossing voor alle eindgebruikers (werknemers). De Digital Self kan gekoppeld worden met alle diensten waar je gebruik van maakt, bijvoorbeeld je agenda’s, Dropbox, e-mail, Facebook, Office 365, OneDrive, Whatsapp, etcetera. Vervolgens zal de technologie van de Digital Self alle informatie die gekoppeld is indexeren en analyseren en heb je er een persoonlijke assistent bij. De Digital Self helpt je met je werk en wijst je erop welke werkzaamheden je nu het beste kan gaan doen, welke e-mails en berichten eventueel prioriteit hebben en wanneer je bijvoorbeeld weg moet naar een afspraak. Konica Minolta heeft op dit moment ook al spraak- en bewegingsbediening ingebouwd in de Digital Self.

De Digital Self is echter een oplossing die we dit jaar nog niet gaan zien. Konica Minolta hoopt dit product, dat onderdeel uit zal gaan maken van de Workplace Hub, in 2018 te kunnen lanceren.