1 min

Misschien wel een van de meest voorkomende en belangrijkste beveiligingskeuzes die kleine en middelgrote ondernemingen moeten nemen, is welke antivirus of malware beveiliging ze gaan aanschaffen. De kosten zijn niet heel hoog bij aanschaf, de kosten die het gebrek eraan kunnen veroorzaken zijn hoog.

Waarom het belangrijk is om goede endpointbeveiliging te hebben gaan we niet meer uitleggen, bedrijven die dat niet door hebben vragen er zelf om. En nee, ook een MacBook is niet veilig, ook daar heb je beveiliging nodig. Na alle ransomware aanvallen moet het duidelijk zijn dat je een antivirus of malware beveiliging nodig hebt. Data verliezen van klanten is slecht voor de business.

De kosten voor endpointbeveiliging zijn laag, ergens tussen de 20 en de 35 euro per jaar per apparaat. Daarin ga je tussen alle verschillende leveranciers weinig verschil ontdekken. Uiteindelijk komt het aan op de kwaliteit van de beveiliging en de belasting op het systeem. Daarnaast kijken veel bedrijven ook naar het gecentraliseerd beheer van de software en de rapportage- en beheermogelijkheden. Je wilt uiteindelijk geen dagtaak hebben aan het beheer van dit soort oplossingen.

In onderstaand rapport wordt een oplossing uiteengezet die op al deze punten goed scoort. Dus een goede beheerportal, overzichtelijke rapportages, goede beveiliging en tot slot weinig impact op de systeemprestaties. Het is de lichtste endpoint beveiligingsoplossing op de markt met een client van 3,2MB. Via onderstaand formulier kan ook een proeflicentie van 30 dagen worden verkregen.

[leadform title=’Rapport en proeflicentie aanvragen op snelle efficiënte antivirusoplossing’ url=’https://www.techzine.nl/wp-content/uploads/2018/11/WSA_Cybersecurity_Soltions_for_SMBs.pdf’ tags=’Whitepaper-Webroot-nov18′ company=’Webroot’]