1 min

Tags in dit artikel

,

Algemeen

Inleiding


Als je Ubuntu 8.04 net geïnstalleerd hebt kom je bij wijze van spreken in een nieuwe wereld terecht, zeker als je gewend was aan Windows. Waar is de startknop gebleven zul je denken. Waarom staat de tijd niet rechtsonder in beeld? Kan ik ook Microsoft Office Word gebruiken?

Om kort te zijn, je bent eindelijk bevrijd van de startknop. De klok kun je neerzetten waar jij wilt en wat is dat Word? Ubuntu werkt met behulp van verschillende panelen. Op die panelen kun je snelkoppelingen plaatsen om verschillende programma’s mee op te starten.

Om je een beetje op weg te helpen zal ik in deze tutorial een aantal handige dan niet onmisbare programma’s belichten. Of ze onmisbaar zijn, dat kan ik natuurlijk niet beoordelen en waarschijnlijk staan er tegen ieder programma dat ik belicht wel een of meerdere alternatieven over. Dat is tevens erg mooi aan Linux. Aan alle kanten wordt ontwikkeld, dit houdt de applicaties fris en geeft je een ruime keus bij het kiezen van een programma.

Dan het allermooiste van alles. De meeste applicaties, al dan niet alle applicaties, kosten helemaal niets. Het installeren van die applicaties zou je vroeger een hoop zweet en tranen kosten. Tegenwoordig, na het vele door ontwikkelen, is ook dat een steeds zeldzamer probleem.

Dit wordt er in deze tutorial besproken


  • Gebruiksomgeving (user interface).
  • Applicaties toevoegen/verwijderen.
  • Office-pakketten.
  • Multimedia.
  • Gamen en chatten.
  • Beveiliging.