1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Helaas ondervindt een grote groep gebruikers van Windows 98 Tweede Editie problemen bij het afsluiten van het systeem. In een andere tweak hebben we je uitgelegd dat de problemen in de meeste gevallen op te lossen zijn, door in Systeeminfo een vinkje te plaatsen bij Snel afsluiten uitschakelen.

Kom tot de conclusie dat je versie van het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie niet beschikt over de optie Snel afsluiten uitschakelen, dan is het mogelijk dat op uw systeem Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement is geïnstalleerd.

In een dergelijk geval tref je de optie Snel afsluiten uitschakelen namelijk niet langer aan in Hulpprogramma voor systeemconfiguratie.

Het is echter niet noodzakelijk om gebruik te maken van Hulpprogramma voor systeemconfiguratie, om de optie Snel afsluiten uitschakelen te activeren.

Door een wijziging in het Windows-register te maken, bereik je hetzelfde resultaat.

Start de Registereditor, door te kiezen voor Start/Uitvoeren en regedit te typen.

Navigeer naar de registersleutel
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Shutdown en klik dubbel op FastReboot. Denk wederom aan de zoekfunctie in Regedit.

FastReboot tref je aan in het rechter gedeelte van bet venster. Verander in het vak Waardegegevens de 1 in 0, waardoor Snel afsluiten uitgeschakeld wordt. Herstart, en het moet werken.