1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hier volgt een prima tip om het browsen met Windows XP wat te versnellen. Het is eigenlijk een bugfix die standaard actief is in Windows 2000 en XP, deze scant op gedeelde bestanden voor Geplande Taken. Het blijkt dat er een vertraging van wel 30 seconden kan ontstaan als je probeert gedeelde bestanden te bekijken op een netwerk, omdat 2000 en XP deze extra tijd gebruiken om de remote computer te onderzoeken op Geplande Taken.

Je kunt dit gedrag uitschakelen door met de registry editor een registersleutel te verwijderen en zodoende het browsen te versnellen. Je kunt de registry editor starten via Start > Uitvoeren. Vervolgens tik je "regedit" in en druk je op enter.

Ga naar de sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace

Selecteer de subsleutel: {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

Dit is de sleutel die Windows de opdracht geeft om naar Geplande Taken te zoeken. Ga voor de veiligheid nu naar File/Export en sla de sleutel op als REG-bestand in een map waardoor deze truc later gemakkelijk weer ongedaan kan maken. Verwijder nu deze sleutel. Deze fix is zo effectief dat er geen reboot nodig is om de aanpassing effect te laten hebben. Je kunt vervolgens direct bepalen in hoeverre deze tweak het browsen versneld.