min

Tags in dit artikel

Het maken van de screensaver

In de volgende tutorial leer ik jullie hoe jullie een screensaver kunnen maken van je digitale foto’s. Het is echt simpel, maar toch heb ik ondervonden dat velen hiernaar op zoek zijn…

Download om te beginnen het programma waar we de screensaver mee gaan maken: dit kan hier. Installeer en open…

Je zult in dit venster terecht komen:

Het eerste wat we zullen doen is enkele foto’s toevoegen. Klik op dit icoontje: . Door CTRL ingetoetst te houden kun je er meerdere tegelijk invoegen.
Om een foto te deleten selecteer je de foto en klik je op .

Nu je een aantal foto’s in je lijst hebt kan ik je enkele opties toelichten. Om het resultaat te zien kun je op klikken.
Let op!: als je op preview klikt, zie je een voorbeeld van hoe het er zal uitzien, maar als je met je muis beweegt blijft hij in deze preview doorgaan. Als je hem wilt stoppen moet je op Alt+F4 klikken!

De achtergrondkleur van je foto’s kun je ook zelf bepalen. Het vierkantje met een kleur in de lijst geeft aan welk kleur de foto nu heeft. Elke foto kun je een andere kleur geven. Om de kleur te wijzigen klik je op het gepaste icoontje:

De plaats van je afbeelding kun je ook kiezen. Klik op . Hier kun je hem centreren, links/rechts/boven plaatsen enz…

Verder heb je nog:
: zet je foto naar boven of beneden
: bepaal de pauze tussen twee afbeeldingen
: bepaal de snelheid van de afbeelding

Nu zijn we klaar met de afbeeldingen, laten we eens kijken voor de audio. Alles werkt op dezelfde manier. Voeg audio toe, verwijder audio. Met kun je ze beluisteren en stoppen.

Bij settings heb je allerlei opties die zichzelf uitwijzen, waar ik niet veel meer uitleg bij hoef te geven. En de file search heb je voorlopig niet echt nodig.

Je screensaver is gemaakt. Je kan hem opslaan als project om er later nog aan te veranderen. Maar nu heb’k nog twee knoppen niet uitgelegt. Het zijn de volgende:

Klik op EXE om je screensaver als exe op te slaan. Je kan hem dan op je website zetten zodat anderen hem kunnen downloaden.
Klik op SCR om je screensaver als screensaver op je computer te plaatsen. Plaats hem in de map C:/Windows/System32/. Als je nu naar Configuratiescherm > Beeldscherm > Schermbeveiliging gaat, kan je je zelf gemaakte screensaver selecteren :)