min

Tags in dit artikel

Overbodige bestanden verwijderen

Pruttelt je computer ook tegen? Gaat je computer tegenwoordig zo traag? En staan er veel te veel dingen op? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om een grote schoonmaak te houden op je computer. In deze tutorial leggen we je het stap voor stap uit zonder dat je belangrijke gegevens beschadigt…

We gaan dit doen met behulp van een programma genaamd EasyCleaner. Klik hier om het programma te downloaden. Installeer het programma en open het daarna.

Deze tutorial bestaat uit een 5-tal stappen die je kunt uitvoeren. Bij het opstarten kom je in volgend venster:
Als je je computer heel wat gebruikt staan er zoiezo heel wat overbodige betanden op. In de eerste stap zullen we deze van je computer verwijderen.
Klik op Overbodig in het startvenster.
Bovenaan selecteren we alle vinkjes. Klik vervolgens op zoeken en EasyCleaner zoekt voor jou alle bestanden die overbodig op je computer staan. Dit kunnen nog enkele bestanden zijn die overgebleven zijn van reeds verwijderde software, want als je software verwijder, blijft meestal hier en daar iets achter.

Klik op Alles Selecteren, en vervolgens op Alles Verwijderen. Ziezo, er is al heel wat ruimte vrijgekomen. In sommige gevallen kun je meer dan 400 MB vrijmaken op deze manier.