2min

Tags in dit artikel

En tenslotte…

Pruttelt je computer ook tegen? Gaat je computer tegenwoordig zo traag? En staan er veel te veel dingen op? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om een grote schoonmaak te houden op je computer. In deze tutorial leggen we je het stap voor stap uit zonder dat je belangrijke gegevens beschadigt…

We gaan dit doen met behulp van een programma genaamd EasyCleaner. Klik hier om het programma te downloaden. Installeer het programma en open het daarna.

Deze tutorial bestaat uit een 5-tal stappen die je kunt uitvoeren. Bij het opstarten kom je in volgend venster:

Last but nog Least zullen we nog wat kleine stappen uitvoeren. Klik op Verwijder Cookies, Geschiedenis Wissen en Meest gebruikte bestanden wissen.
Alledrie zal het zichzelf uitwijzen. Verwijder ze allemaal, want het is ook overbodig. In Meest gebruikte bestanden wissen zul je al je internet files verwijderen. Als je op internet gaat wordt elke pagina die je bezoekt opgeslaan op je computer. Dit is overbodige ruimteverspilling. Verwijderen dus.

Er zijn nu nog enkele knopjes die we niet gebruikt hebben, zoals Dubbele Bestanden, maar dat is niet zo nuttig, en vergt zeer veel inspanning. Dit slaan we over.

Klik nu op Opstarten, en er zal een lijst verschijnen met alle programma’s die opgestart worden wanneer je Windows Opstart. Er zitten hier ook programma’s bij die voor heel erge vertraging zorgen bij het opstarten. Die gaan we dus verwijderen. Enkel de programma’s die je echt direct nodig hebt laat je opstarten.
Ook hier zie je terug groene, rode & gele bolletjes.

Ziezo, je hebt het nu allemaal gehad, je kan nu weer rustig op je computer werken. Windows zal sneller opstarten, en je hebt een heleboel ruimte vrijgemaakt. Maar het kan nu natuurlijk gebeuren dat je iets hebt gedaan die je niet moest doen. Een programma verwijderd die je toch nodig had, of dergelijk.
Met een klik op Ongedaan Maken maak je je laatste actie ongedaan…

Nieuwe foutmeldingen?
Merk je na het opschonen van je Register dat je opeens te maken krijgt met een heleboel nieuwe foutmeldingen? Al je wijzigingen aan het Register kun je ook herstellen door een klik op de knop Ongedaan Maken